Dagen starter med messe i St. Olav kirke kl. 10:00.
Etter messen er det fest i Akersveien utenfor kirken, med sang, dans og musikk og salg av mat fra mange land.
16. september er Kulturdagen. Alle gruppene er invitert til a være med. Det er en fin anledning til a vise oss frem for hverandre og for alle andre.
Dagen starter med messe i St. Olav kirke kl. 10:00. Etter messen er det fest i Akersveien utenfor kirken, med sang, dans og musikk og salg av mat fra mange land.
0 Comments
St. Maria Kirke og Mariakilden er valfartssted i Barmhjertighetens år
Vi ønsker alle hjertelig velkommen til å finne tilbake til vår kristne og katolske arv, sammen med Maria av Enebakk - som hylles i domkirken i Oslo og på Mariaholm - samt til å erfare hennes beskyttelse. Valfarten går fra ASKIM og MARIAHOLM. Når: Lørdag 20. august 2016. Messe i Askim kl. 10.00. Hvor: Furusethveien 2, 1811 Askim Vi har gleden av å lansere "Global @ Deichmanske" - en serie konserter i det gamle og fine biblioteket i hjerte av Grünerløkka. Med musikk fra alle verdens hjørner søker vi å nå ut til et bredt publikum og er stolte av å åpne sesongen med de virtuose utøverne Javid Afsari Rad og Kaveh Mahmudiyan som vil spille musikk med røtter til klassisk persiske tradisjoner, dypt inspirert av filosofen Rumis poesi.
Hvor: Schous plass 10 0552 Oslo Norge Når: 20. august Kl. 14:00 Fra 24. – 28. juni 2016 arrangeres en ny, tverrkirkelig festival med navnet Spekter på Kalvøya i Bærum, ved Oslo. Dette er en festival for ungdom og unge voksne i regi av KFUK-KFUM.Festivalen vil inneholde konserter, idrett, trosdialog, aktiviteter, seminarer og debatter innen samfunnsengasjement og globalt engasjement. Norges Unge Katolikker er med som samarbeidspartnere på festivalen. Lørdag 25. juni er det de store spørsmålene som er i fokus på Spekter. På tros:spekter skal tro og religion utforskes. Det blir en stor tverrkirkelig gudstjeneste hvor Ole Christian Kvarme, biskop i Oslo bispedømme, Pål Bratbak, sokneprest i St.Olavs domkirke og Broder Stephen fra Taize deltar. Kvelden avsluttes med en stor konsert med Samuel Ljungblahd. Når: Fra 24. – 28. juni 2016 Hvor: Kalvøya i Bærum http://www.spekterfestival.no/ Barnekino!
Harry Potter gleder seg til å begynne på skolen igjen etter en lang og kjedelig sommer hos Dumlingene. Men rett før skolestart blir han advart mot å dra tilbake, fordi livsfarlige krefter skal være i sving på Galtvort. Harry trosser advarselen, og snart står han overfor svart magi som krever alt han har av mot og trolldomskunnskap (tekst fra filmweb). Aldersgrense: 11 år Lengde: 2t 35min Produksjonsår: 2002 Når: Lørdag, 25. juni 11:15 Hvor: Deichmanske bibliotek Tore Hals Mejdells vei 8 0751 Oslo I år arrangeres Miniøya for 7. gang i Tøyenparken – 11. og 12. juni. Miniøya er Norges største barnefestival. Vi tar barn på alvor i alle ledd og holder samme kvalitet som voksenfestivaler.
På Miniøya skal barna få et bredt spekter av musikk- og kulturopplevelser innenfor trygge og inkluderende rammer der barnets opplevelse står i fokus. Festivalområdet inneholder aktiviteter og ulike kunstformer som skal utfordre, overraske og glede på tvers av alder, interesser og generasjoner. Miniøya er et alkoholfritt arrangement med fokus på sunne verdier og miljø. Når; 11. juni 2016 - 12. juni 2016 Hvor: Tøyenparken Helgesens Brama 90 0563 Oslo ![]() Haramseminaret har siden 2012 vært arrangert årlig til minne om dominikanerpater Arnfinn Haram, som var en tydelig og alternativ stemme i samfunnsdebatten. Årets seminar er også en markering av at det er 800 år siden dominikanerordenen, ordo praedicatorum, ble stiftet av St. Dominikus Guzman i 1216. Dominikanernes motto har siden grunnleggelsen vært Veritas, ”Sannhet”. Allerede fra 1200-tallet har dominikanerordenen vært engasjert i dialog med jøder, muslimer og mennesker fra andre religiøse tradisjoner. Seminaret ønsker derfor å løfte frem denne tradisjonen ved å belyse forholdet mellom ”sannhet” og ”dialog”. Temaet er høyaktuelt i en samtid hvor vi ikke sjelden opplever religiøs fundamentalisme og konflikter som knytter an til religiøse identiteter. I samtidens offentlighet er ”tro” og ”dialog” ofte sett på som motsetninger. Mange tenker at jo sterkere de holder fast på sannheten i sin tro, desto mindre vil de klare å gå inn i dialog med andre. Andre tenker at dialog har lite eller ingenting å gjøre med sannhet: Hvis hensikten med dialog er å forstå hverandre bedre, må man legge av seg sin egen overbevisning om sannhet. Program 17:30 Introduksjon ved Haavar Simon Nilsen, OP 17:45 Antoine Levy, OP (professor ved University of Eastern Finland og direktør ved Helsinki Studium Catholicum): Thomas Aquinas and Edith Stein on Truth and the Necessity of Dialogue 18:15 Vivian Boland, OP (tidligere studentmester for de engelske, dominikanske studentbrødrene i Blackfriars, Oxford, nå medarbeider for lederen av den dominikanske ordenen): Title to be announced 18:45 Pause med lett servering 19:15 Panelsamtale: Hvilken rolle spiller sannheten i interreligiøs dialog idag? Moderator: Kristin B. Aavitsland I panelet: Nora Sunniva Eggen, arabisk filolog, postdoktor ved Universitetet i Oslo Mohammad Sabouri, iransk filosof, bosatt i Oslo. Ragnhild Johnsrud Zorgati, førsteamanuensis i religionshistorie, Universitet i Oslo Greg Reichberg, forskningsprofessor ved PRIO, Oslo Hvor: Amalie Skram Litteraturhuset Wergelandsveien 29, 0167 Oslo Når: Torsdag 9. juni kl. 17:30 Arrangør: Sankt Dominikus kloster Elsker du strikking? Trenger du nye lesetips? Får du sjeldent tid til å lese bøker? Liker du best å bli lest for? Eller har du bare lyst til å høre en god fortelling?
Du strikker (eller bare lytter). Vi leser høyt. Gratis kaffe. Hvor: Hovedbiblioteket Arne Garborgs plass 4, 0179 Oslo Når: 9. juni 2016, kl. 17:00 ![]() Nordmenn har alltid flytta seg mellom by og land, mellom sommar- og vinterheim. Tidlegare var det arbeidet som tvang det fram, men på 1700-tallet fekk vi eit meir romantisk syn på det primitive livet på landet. No blei hytteliv assosiert med rekreasjon, og byfolk rømde til naturen under mottoet «ut i det fri». Hyttedraumen har endra seg sidan 1700-talet, men står framleis like sterkt. Kulturhistorikaren Arne Lie Christensen har skrive bok om opphavet til hytta, og no fortel han om denne særeigne norske tradisjonen. Hvor: Henrik Ibsens gate 110, Oslo Når: 7. juni 2016, kl. 13:00 |